torsdag 3. mai 2012

Globalisering og konsekvenser

Det at antall mennesker i verden fortsetter å øke vil skape store utfordringer for alt og alle. Miljø, dyr og mennesker blir påvirket av dette. Når folk flytter på seg så mye fører det til økt globalisering og det kan være positivt for verden at vi fordeler befolkningen utover. Det er en av tiltakene jeg syntes man bør tenke mer på. Men da er det også viktig at vi går inn for å forstå hverandre mer enn vi gjør i dag. Lære mer om hverandres kultur, holdninger og handlinger og på den måten bekjempe mye rasisme. I år 2000 kom FN med en tusenårserklæring der hovedmålet er at man skal stoppe ekstrem fattigdom og sult innen 2105.

Det skal mer enn bare et løfte til for å bekjempe dette, men rundt i verden i dag finnes det flere aksjoner for å bekjempe fattigdom som Redd barna. Problemet til noen av disse aksjonene er at en stor del av pengene som samles inn går til å organisere hele opplegget. Å gi et land direkte penger til å bekjempe fattigdom kan sammenlignes med å gi en rusmisbruker penger. Rusmisbrukeren har mer hjelp av en baguette, litt vann og mulighet til å komme seg ut av avhengigheten. Et fattig land vil ikke ta i bruk pengene de får på en måte som vil lønne seg på lang sikt. Derimot vil blant annet bygging av skoler, organisering av jordbruk og rent vann være en mye bedre løsning som kan ha gode resultater i flere år fremover.

Verden er også stadig i utvikling. Teknologi og kunnskap blir stadig bedre. Vi lærer også av hverandre og utvikler ideer og tanker. På denne måten øker kunnskapen om hvilke tiltak som trengs for å løse problemet om befolkningsveksten og jeg tror at hvis vi fortsetter slik vil ikke befolkningsveksten være et problem.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar